Leie sveiserTrenger du å leie inn TIG-sveisere?Da er det vel smart å leie inn 1 mann som sveiser for 3-4 mann?Dersom han i tillegg sveiser bedre enn alle andre, har vi vel en avtale?Som bonus får du en digital sveiselogg av alle sveiser vist både grafisk og som utlistingog med dokumentasjon av gjennomsveisen!

Denne sveiser`n vil ha rustfrie rør (andre materialer etter avtale) med maksimalveggtykkelse 4mm, uten fuge. Diameter fra 3/4” til 12”. Hvem som skal hefte (butt-i-butt) avtaler vi. I tillegg har vi alt av fuge/kappeutstyr for salg/utleie, bakgassverktøy osv.På tynnveggede rør inntil 4” hvor det ikke er påkrevd med tilsatsmateriale, leie sveiser vårmann 5 til 10 ganger raskere enn andre sveisere

For godt til å være sant?

Ikke nå lenger, vår mann bruker den første sveisemaskinen i verden som ”ser” gjennomsmeltebadet, som overhodet ikke trenger noen tidkrevende programmering, menregulerer seg selv til å gi perfekt gjennomsveis!Vi har lukkede sveisehoder med kapasitet fra 3/4” til 4”.Åpne sveisehoder med trådmating er begrenset av skinnestørrelse, i øyeblikket opptil12”. Større diametre kan sveises etter avtale. Rette skinner leveres svært rimelig.Ta en titt på vår hjemmeside .

Ta deg tid til å lese gjennom, se påbilder, klikke på alle linkene og se hva vi har sveist hos andre kunder!Trenger du innleide TIG-sveisere håper jeg du er overbevist. Nevnte jeg at sveiser`nikke får vondt i armer og skuldre, aldri har dårlige dager, er flittig som en maur og lagerverdens fineste gjennomsveiser? Han sliper lite både før og etter sveising og brukermye mindre gass enn manuelle sveisere.Er du ennå ikke overbevist, hva med dette:Vi gjør avtale om sveising i minst en uke. Skulle du mot alle våre formodningerallikevel ikke ønske bedre lønnsomhet, pakker vi sammen sakene etter første dagen, ogdu skylder oss kr 0.00!Ring og bestill en ”no risk” sveising med 100% fornøyd garanti før alle andre


Jeg har en MIG/MAG sveiser jeg har kjøpt på biltema. Artikkelnr: 17-863. Har brukt den en stund nå, med vanlig el sveis med flussfylt tråd. Nå har jeg etterhvert fått roen på slik sveising. Kunne tenke meg å prøve å sveise med gass, slik at jeg kan sveise rustfritt stål og. Hva trenger jeg av utstyr da? Utenom en gassflaske og en trykkjusteringsventil med måler på? Er det vanskelig å sveise med gass? Har hørt et par stykker påstå det er enklere pga mindre varmeutvikling og mindre sveisesprut?` Alle råd og tips mottas med takk da jeg ikke har det grann snøring på gassveising, har bare lært meg el-sveis på egenhånd.

 

- ei oxygenflaske ei acetonflaske, ventiler til disse, sveisemunnstykker sveisestreng, slanger, tja... var det jeg kom på. er ikke vanskelig. går ut på å bruke flammen til å smelte jern sammen enkelt og greit... mulig jeg var litt vag nå.

Du mener vel acetylen, eller er jeg på bærtur.

Om det ikke er gnist på sveisemunstykket, kan det være fint med en gnist tenner, det finnes en eldre type som bruker flit som er litt tøffere.

Jeg synes med det millitæresveisekurset jag hadde at gass var lettest. Vi hadde Gass, MIG, MAG og TIG. Trikset er å ha noen biter som øver på før man sveiser sammen de som er dyrt. Det er dumt å ikke ha den følelsen man trenger. Jeg har hørt at de proffeste sveiserne ikke får ta for lenge fri av gangen, for da mister de følelsen.

-du har helt rett! acetylen. my bad

Skal du sveise rustfritt, og i den forstand rør, vil jeg anbefale deg å bruke TIG, da fremgangsmåten er meget lik autogensveising (oksygen / acetylen) Med tig kan du kjøre bakgass i røra for å forhindre oksygenet i å ødelegge sveisen på innsiden, bruker du bakgass , vil sveisen på innsiden bli like fin som den på utsiden. Kunne sikkert skrevet 30 sider om sveisemetoder og sveisemåter, men dette er jo et bilforumHva er det dere som har peiling ser etter for å få dere ei bra ramme? Dere som f.eks jobber i butikk, hvorfor anbefales en ramme framfor en annen? Hvorfor mener dere f.eks at en rørtype er bedre enn andre, en rammegeometri bedre enn andre osv.? Er slike meninger basert på utprøving av disse syklene, er det bare synsing, eller har dere andre metoder for å "se" om en ramme f.eks er stiv? Jeg forstår jo at dette med bruddstyrke vanskelig kan sjekkes, men...

 

Vel, for å kjenne igjen en bra ramme, ser du stort sett på hvordan rør/sveiser faktisk ser ut, hvor mye de veier, klangen i metallet, merke, spesifikasjoner, og hva du vet om disse rørene. Det kommer mye av erfaring, og etter hvert "kjenner" eller "ser" du på en ramme om den er bra eller ikke. Til en viss grad i hvert fall. Det er kanskje ofte bare synsing, men etter en stund kan man se hvorvidt en ramme er i det bedre skiktet, eller ikke. Prøving av syklene er selvsagt noe av det beste, men kjennskap til materialtyper og spesifikasjoner på rør, må vel være aller best. Ikke at jeg har sett slikt noe sted i sammenheng med sykkelrammer, men man kan alltid håpe. Ad rammegeometri, anbefales ofte s.k. Norba-geometri. Det vil bl.a. si setevinkel på 73-74 grader, styrevinkel på 71-72 grader, og et overrør på ca 23,5" for en 20" ramme, samt krankhus-høyde på 10,5 -11,5". Dette er stort sett standard på trenings/racing-sykler. Jo mer "citybike" ramma blir, jo slakkere blir geometrien. Kortere overrør og mindre styre-, og setevinkel. En sykkel med stor setevinkel og styrevinkel, blir "aggressiv" og kjapp i styringa, samt at den får gode klatreegenskaper. Mindre sete og styrevinkel betyr behageligere sykkel, mer "landevei" mer stabil styring, mer egnet for stor fart osv. S.k. norba geometri, er vel det beste kompromisset i følge fabrikantene (og syklistene?) Noen specs for sterke CroMo-legeringer og aluminiumslegeringer følger:

Aluminiumslegeringer: 2,6 - 2,85 kg/dm³
Hardt stål: 7,84 kg/dm³
Flytegrense:
Aluminium AlSi7Cu3: 10 kp/mm²
Seigherdningsstål 34CrNiMo6: 60 kp/mm²
Elastisitetsmodul:
Aluminium AlSi7Cu3: 7500 kpm/mm²
Seigherdningsstål 34CrNiMo6: 21700 kpm/mm²
Strekkfasthet:
Aluminium AlSi7Cu3: 15kp/mm²
Seigherdningsstål 34CrNiMo6: 90 - 95 kp/mm²
For enkelhets skyld, kan vi lage oss en sammenlikningsstørrelse: styrke/vekt
stål: 90 kp/mm² / 7,84 kg/dm³ = 11,48
alu: 15 kp/mm² / 2,6 kg /dm³ = 5,76i
Altså: stål er sterkere enn alu, i teorien, på en prøvestav med bestemt diameter. dessverre er det en mengde ting som spiller inn, som gjør at dette ikke er så lett, men derimot en innviklet vitenskap med masse faktorer og variabler. Det som er sikkert, er at stål er sterkere enn aluminium. Men styrke er proporsjonalt med volum, og derfor bestemmer volumet av materialet, styrken på ramma. Og sammen med tettheten, bestemmer jo volumet også vekta. Noe annet som er viktig er rørdiameteren. Uansettt volum, ja med et gitt volum vil røret bli sterkere når diameteren økes og veggtykkelsen minker. Ennå en ting er plasseringen av volumet. hvis man har et rør, og legger til mer volum på et tilsvarende rør, blir røret f.eks sterkere når volumet legges på slik at ytterdiameteren økes, enn det gjør når innerdiameteren minskes. Noe som kan virke merkelig, er at en aluminiumsramme ofte virker stivere enn en stålramme. Dette er motsatt av hva elastisitetsmodulen tilsier. Dette kan forklares ved at rørdiameteren har blitt øket så mye i alurøra, at rørets "nedbøyning ved belastning" er blitt så liten at røret blir stivere enn et tynnere stålrør.


Sveisere arbeider innenfor blant annet kjemisk og mekanisk industri, oljevirksomhet, skipsbygging og treforedling. De mange ulike sveisemetodene kan deles i to hovedgrupper: smeltesveis, hvor delene smeltes sammen hovedsakelig ved hjelp av elektrisitet eller gass, og pressveis, hvor press er nødvendig for å fullføre sammenføyningen. Med dagens sveisemetoder kan man smeltesveise de fleste metaller, og anvendelsesområdet spenner fra de minste elektronikkdeler til de største stålkonstruksjoner. Som sveiser skal du kunne utføre sveisearbeid på konstruksjoner av metalliske materialer ved hjelp av forskjellige smeltesveismetoder. Du må beherske alle sveise- og arbeidsstillinger (som ofte kan være ubekvemme) og kunne utføre arbeidet etter rådende forhold utendørs eller innendørs.